søndag 30. oktober 2011

Bekkedraget

Var på en liten ekspedisjon i Sørmarka i går sammen med Magnus. Fascinerende plass, hvor det nesten blir litt "too much". Valgte på forhånd å benytte polafilter, noe som viste seg å bli i meste laget fargemessig. Det så greit ut på displayet på kameraet, men da jeg så over filene i Lightroom var det nesten så de hoppet ut av skjermen. Nå er gjengivelsen på fargbildene her sikkert ikke langt fra sannheten. Fargene i dette juvet er ekstreme. Mosen er så grønn som grønt kan være, og bunnen på den lille elva dyp rød. Dette gir kontraster, noe som kom spesielt godt til syne i det siste bildet.

Forøvrig var det uvant å benytte stativ igjen, brukte lang tid på å bli kamerat med Manfrotto. Etter et utall brytekamper ble vi til slutt enige om å slutte fred... Må uansett si at det er befriende å la stativet bli hjemme, men her var det ikke mye lys, så noen ganger er stativ et must.


21 kommentarer:

 1. Flott serie! Liker spesielt nr 1 og de 3 siste. Plassen ser kjent ut og jeg kan bekrefte at her er det ikke lett å ta bilder uten stativ. Fargene i det siste bildet er ekstreme men treoverdige.

  SvarSlett
 2. Det er nok en kjent plass for deg ja. Så noen flotte bilder bloggen din derfra tidligere. Selv liker jeg de samme to bilder best. Sliter litt med å bevege meg inn i den tradisjonelle naturfotosjangeren (som flere av disse bildene befinner seg i), samtidig blir man i en veldig "Asbjørnsen og Moe-stemning" av å være i dette juvet. Man får spontant lyst til å formidle det øyet ser...

  SvarSlett
 3. Takk for flott tur igår Stig Børre !
  Dette fikk du mye ut av og du har løst motivene på din særegne måte. Bilde nr 5 er bare helt fantastisk etter min mening, tett fulgt av bilde nr 1 og nr 4 av boblefotografen i boblejakke og boblevann på flaske på innerlomma.

  SvarSlett
 4. Terningkast 6 til bilde nr. seks.
  Velkomponert.
  Ro, men med underliggande antydninger og mystikk, slik eg oppfattar det. Slike bilder held seg over tid.

  SvarSlett
 5. Veldig bra serie fra en av våre "bortgjemte" naturperler.
  Var nok smart å ha med stativ her.

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Takk for turen Magnus! Godt å ha en motivator og inspirator som deg til å piske meg ut etter en slapp periode fotomessig. Spent på boblebildene til Boblemannen - regner med at de blir sprudlende... :-)

  Torild: Takker for terningkastet. ofret en del tid på dette motivet som var i stadig endring. En barriere av skum og vann i bevegelse på lang lukkertid ga mange rare resultater. Ikke lett å få den komposisjonen man vil ha på et såpass dynamisk motiv.

  Stein: Takker - godt å se at du som kjenner dette området så godt liker bildene. Er dette en del av Gaupesteinmarka, og vil det også bli vernet? Det ville jo vært katastrofe om så ikke var tilfelle. Det er ikke mange flekker som dette her i det sentrale Østlandet.

  SvarSlett
 8. Flott serie Stig Børre... men det 3. nest siste - wwoooww faktor. Gratulerer. Det var utrolig lekkert
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 9. Stig Børre, ja dette er Gaupesteinmarka. Det aller meste av nedbøren som faller over Gaupsteinmarka drenerer ned gjennom denne bekkedalen. Reservatet begynner der hvor kraftlinja passerer høyt over Rustadelva, dermed ligger den delen av vassdraget nærmest Langen utenfor. Selve bekkedalen og skogen på hver side vil forhåpentlig bli stående urørt, men denne korridoren burde absolutt vært en del av reservatet.

  SvarSlett
 10. Flott serie! Synes bildene kler de mettede fargene. 5 og 4 er mine favoritter:)

  SvarSlett
 11. Fin serie, dog med bilde 5 som klar favoritt.

  SvarSlett
 12. Mange flotte bilder fra det som ser ut som en herlig plass. Mine favoritter er fire, fem og sju.

  SvarSlett
 13. Synes begge s/h-bildene skiller seg positivt ut her. Tror jeg kan se hvor dere har vært på tur forresten, sjøl har jeg kun vært der på vintern.

  SvarSlett
 14. Mye flott! Godt at du ikke "heltpasserinnienA4naturfotografkategori" :D Jeg har i alle fall sans for mangen av dine tolkninger!

  Bilde nr 5, 6 og 1, i den rekkefølge, ble mine høydare! Bilde 4 hadde nok vært bedre dersom fotografen hadde hatt rett stativ :D hehe....

  SvarSlett
 15. Fantastisk slør på vannet. Kjempefint :))

  SvarSlett
 16. Flotte serie. De tre siste var bare helt knall. Nydelige!!!

  SvarSlett
 17. Bra bilder.Holder en knapp på 4 og 5.

  SvarSlett